Loading...

Login

Ξέχασα τον κωδικό μου

Αναζήτηση προϊόντος

Κατηγορίες

Τελευταία Νέα

Παρασκευή 13 Φεβ 2015
Παρασκευή 13 Φεβ 2015

Νέες καταχωρήσεις

ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ SENDO HERO XR SHP-23HXRP1 23KW

Τιμή: 4.112,90 €
Τιμή με ΦΠΑ: 5.100 €
ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ SENDO HERO XR SHP-18HXRP3 18KW

Τιμή: 3.951,61 €
Τιμή με ΦΠΑ: 4.900 €
ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ SENDO HERO XR SHP-18HXRP1 18KW

Τιμή: 3.790,32 €
Τιμή με ΦΠΑ: 4.700 €

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Συχνές Ερωτήσεις για τις Σόμπες Ξύλου

 

1) Γιατί να επιλέξω θέρμανση με ξύλα;

 Δύο είναι η βασικοί λόγοι για να προτιμήσετε αυτό τον τρόπο: • το ξύλο ως καύσιμο είναι πολύ πιο οικονομικό από τα υπόλοιπα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο , ηλεκτρικό ρεύμα) και με μεγάλη απόδοση • είναι φιλική προς το περιβάλλον. Η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που απελευθερώνεται κατά την καύση του ξύλου είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που απελευθερώνεται κατά την αποσύνθεσή του. Η διαφορά είναι πως στη δεύτερη περίπτωση κερδίζουμε τη θερμότητα που θα παραχθεί κατά την καύση. Συνεπώς δεν υπάρχει επιπλέον εκπομπή CO2 και δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον.

 

2) Πως να επιλέξω μία σόμπα ξύλου ή ένα τζάκι;

 Καταρχήν πρέπει να έχετε καταλήξει τι είδους συσκευή επιθυμείτε. Τα είδη των συσκευών που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι : • σόμπα ή τζάκι απλά που θερμαίνουν το χώρο μέσω ακτινοβολίας • σόμπα ή τζάκι με ενσωματωμένο φούρνο • σόμπα ή τζάκι που να συνδέονται σε δίκτυο καλοριφέρ • σόμπα ή τζάκι αερόθερμο για διάχυση ζεστού αέρα στο χώρο • σόμπα ή τζάκι που να συνδυάζουν τα παραπάνω • σόμπα ή τζάκι ενεργειακά Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξετε τη συσκευή που βάσει της ισχύς τη θα καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας. Ο κάθε χώρος διαφέρει και έχει διαφορετικές ανάγκες σε θερμότητα για να καλυφθούν οι απώλειές του. Η επιλογή της ισχύος θα πρέπει να γίνει με βάση μελέτη του χώρου από Μηχανολόγο Μηχανικό και όχι σύμφωνα με τις συμβουλές του γείτονα ή του κάθε επιτήδειου εμπόρου.

 

3)Τι είναι μία ενεργειακή σόμπα;

 Ως ενεργειακή χαρακτηρίζεται η συσκευή που έχει υψηλό βαθμό απόδοσης και συνήθως περιλαμβάνει δευτερογενή ή τριτογενή καύση.

 

4)Κατά πόσο συμφέρει η θέρμανση με ξύλα έναντι του πετρελαίου;

 Η θερμογόνος δύναμη που έχει 1 Λίτρο πετρελαίου αντιστοιχεί σε αυτή που έχουν 2,47kg ξύλου. Μία ενδεικτική τιμή για ένα κιλό οξιάς είναι 0,22€ . Συνεπώς τα 2,47kg θα κοστίζουν 0,54€ . Αισθητά χαμηλότερο κόστος έναντι του πετρελαίου και πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

 

5) Τι θα πρέπει να προσέξω κατά την αγορά των ξύλων;

 Καταρχήν όλα τα ξύλα δεν είναι το ίδιο κατάλληλα για καύση. Το καλύτερο ξύλο θεωρείται το δρύινο , το οποίο ανάβει δύσκολα , έχει μικρή φλόγα , καίγεται πιο αργά και έχει έτσι μεγαλύτερη απόδοση. Ακολουθεί η ελιά με λίγο μικρότερη απόδοση γιατί καίγεται λίγο πιο γρήγορα. Η οξιά ανάβει πιο εύκολα , καίγεται λίγο πιο γρήγορα και έχει μικρότερη απόδοση από την ελιά . Το πεύκο έχει το ευκολότερο άναμμα , έχει μεγάλη φλόγα , καίγεται πολύ γρήγορα , έχει τη μικρότερη απόδοση και παράγει πολύ καπνό. Σημαντικός παράγοντας είναι η υγρασία των ξύλων. Η υγρασία θα πρέπει να κυμαίνεται κάτω από 20%. Για να ισχύει αυτό θα πρέπει τα ξύλα να έχουν κοπεί 2 χρόνια πριν και να είναι στον αέρα(φυσική ξήρανση) κάτω από στέγαστρο. Αν η υγρασία είναι πάνω από 20% τότε η ενέργεια που απελευθερώνεται θα είναι περίπου η μισή από αυτή που θα απελευθέρωνε με κάτω από 20% υγρασία. Επίσης η υγρασία αυξάνει το βάρος του ξύλου, οπότε στην ουσία θα πληρώνεται νερό αντί για ξύλο.

 

6) Τι πρέπει να προσέξω κατά την εγκατάσταση ;

 Σε κάθε περίπτωση η εγκατάσταση πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο τεχνικό. Η αφέλεια να επιλεγεί κάποιος , ο οποίος απλά δηλώνει ότι πιάνουν τα χέρια του και δηλώνει μάστορας , μπορεί αρχικά να έχει χαμηλό κόστος , αλλά μακροπρόθεσμα καταλήγει σε ανεπιθύμητες καταστάσεις λόγω μη σωστής εγκατάστασης. Το σημαντικότερο σημείο το οποίο θα πρέπει να προσέξετε είναι η εγκατάσταση της καμινάδας. Η σωστή καμινάδα είναι προαπαιτούμενο για τη δημιουργία σωστού ελκυσμού και κατ’ επέκταση για τη σωστή λειτουργία της συσκευής σας. Θα πρέπει να επιλεγεί η σωστή διατομή της καπνοδόχου ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εάν η διατομή είναι μικρότερη της προβλεπόμενης δε θα δημιουργείται η κατάλληλη υποπίεση για τον ελκυσμό των καυσαερίων ενώ αν είναι μεγαλύτερη τα καυσαέρια ψύχονται πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συμπυκνώματα. Το ύψος της καμινάδας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 m πάνω από το σημείο εξόδου της και από οποιαδήποτε ακμή κτιρίου που βρίσκετε σε ακτίνα κάτω από 3 m . Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αποφεύγονται τα μεγάλα οριζόντια τμήματα (>1m) αλλά και τα πολλά σπασίματα(γωνίες).

 

 
Copyright © 2014 - 2024 PELLETON - ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΨΥΞΗΣ - Πάτρα